MESEBIRODALOM

          Minden ami mese és minden ami játék 

Nyelvtörők

 

 

Öt Török öt Görögöt dögönyöz közös örömök közt föld döbög döbörög ördögökhöz könyörög.  Nem minden fajta tarka-barka szarka farka tarka-barka, csak a tarka-barka szarka farka tarka-barka!

 

Nem minden csacsi csöcse csecse, csak a csecse csöcsű csacsi csöcse csecse, mert ha minden csacsi csecse csöcsű volna, akkor minden csacsi csecse csöcsű csacsi volna.    

 Strucc tojájássárgája

 Talán platán? Netalán palánta? Netalántán platánpalánta?

   Károly kaszárnya kellős közepén kilenc katonakilenc kiló köles kását keserveskínok között kakált ki.

  A megröviditebbitendö nem helyes szo.az ugy van hogymegröviditendö!!!

   Állj meg vagy megvagy! Vad meggymag hadnagy  Soxor 1más után: sárga bögre görbe bögre

   Akkor jo a jo hajo ha jo a jo hajo hajovitorlája

   Mama ma madártejet csinál

   Icipici pipi cici

   Sárgamintás cink csészében sültcsirkecomb

   Az egyik picike pocok, pocakon pöckölte a másikpicike pockot, erre a pocakon pöckölt picike pocok, pocakonpöckölte a pocakon pöckölő picike pockot.

   Lenin mauzóleumának a lelinoleumozása. By:Kyrke

   Talán platán, netán palánta; netalántán platánpalánta.

   Az ipafai papnak fapipája van,ezért az ipafai papi pipa, papi fapipa

   Egy pici pocok pocin pöckölte egymásik pici pocokpociját, mire a pocinpöckölt pici pocokpocin pöckölte a pocinpöckölő pici pocokpociját.


  Hygiéniai jénai  A szerencsés csősz cserszömörcés sört szürcsöl. (vvjasmine)  Derengett, dorongott, merengett, szorongott, kerengett dorong ott, de nem vett korongot.  kedden korán kedvem kerekedettkocsikázni kocsikázás közben kitörött kelemenkocsisom karja kérlek károly komám küldjél kánfortkelemen kocsisom karjának kámforozására

   Mit sütsz kisszűcs, táán sós szusiszószos sült húst sütsz kisszűcs? D

  Már volt vagy ősz szinte,mikor egyősz inte,mert ő szinte őszinte.

 


  Zaporozsec taxis sztrájk


  Cseresznyemag, vagy meggymag ?


  Togyán Orbán kormány  Empiriokriticizmus.


 Megbecsteleníthetetlenségeiteknek

 Meggymag! Szelíd meggymag vagy, vagy vad meggymag vagy?


 Károly király a kecskeméti kaszárnya kellős közepén kilenc kiló kukoricakását keserveskínok között kakált ki


 Egy picike pocakos pocok pocakon pöckölt egy masikpicike pocakos pockot. Mire a pocakon pöckölt picike pocakospocok pocakon pöckölte az öt pocakonpöckölö picike pocakos pockot.

 


Meguntam Györnek gyönyörü gyöngy varabanlaktomat, mert a Duna, Raba, Rabca rakja ragja a labamat.

Tejtartó tartó autóajtó


 Göbdör görög görnyedve, görögdinnyét görgetve, görönygyre lépett.

   Oda rakod az arabokat ahova rakod a poharakat


 Egy pici pocok pocin pöckölte egymásik pici pocok pociját, mire a pocinpöckölt pici pocok pocin pöckölte a pocinpöckölő pici pocok pociját


 Arad alatt van Tas laka, hatalmas falakkal, nagy vas lakattal. A hatalmas falakat Tas apja rakatta. Tas anyja hatalmas alma halmazt raka az asztalra. A hat kamasz fakanalakkal, vaskanalakkal apasztja a hatalmas alma halmazt.

 


 Fél csöcse kinn cg, csak odatekintk


 Az alumínium alapú Leninmauzóleum lelinóleumozása...


  Egy úr inte légy őszinte,mert őszinte őszinte.


 Az asztal lába 10 centivel megrövíditebbítendő!


 A szecsuáni síncsiszoló sínt csiszol Szecsuánban.


  A mama papagája nem a papa papagája.


 Aggastyánban Aggatyák, gatyáikat aggattyák


A tiktak titka a taktika


  És sepsiszentgyörgyi szájsebész-asszisztensre sincs szükségem!


  A kerületi kerülgető kerülgetné a kerületi kerülgetendő kerülgetni valót, de a kerületi kerülgetendő kerülgetni való kerülgeti a kerületi lerülőt


 A kakas kikukorékolási engedélyt kér  Kedden kedvem kerekedett k ikocsikázni Kassára, kocsikázás közben kitört károly kocsisom két karja.KedvesKálmán,küldj két kiló kámfort Károly kocsisomkarjának kigyógyítására.


  Charlin Caplin Cikágóban Csinos CsajokCsöcsét Csúcsosra Csavarja


  Rózsaszinstroboszkópocska


 Egy pocin pöckölt pocok pocinpöckölte a pocin pöckölt pockot,mert a pocin pöckölt pocok pocinpöckölte a pocin pöckölt pockot..


  Termelésiáltalányjuttatás


  Ici pici kicsi kacsa picsa puca pecsenye


 Luxus moszkvics zsebslusszkulcs


Csütörtökön ütött sütőtököt sütök, ötöt!


  Ez a buksza büszke buksza


 Fogszakorvos és szájsebész


  Ádám bátyám pávát látván száját tátván pávává vált.


  Add meg magad, vagy megvagy, vadmeggymag-hadnagy!

 


  Nem minden szarka farka tarka, csak a tarka farkú szarka farka tarka.


  A pohár egy centivel megrövidebbítendőbb!


  Sohasem hallottam szebben szóló szép sípszót, mint a Százebesi szépen szóló szép sípszót.


 A szamárnál szomorúbb Szemere sem szerzett hamarabb szamárfi szamarat szomorú szamara számára, ezért sok szomorú szamárkönny szemerkélt a szamárnál szomorúbb Szemere szomorú szamra szeméből

 Haraptasd a sassal, nyalasd a kakassal.

 


  Kint sincsen kinck, bent sincsen kinck

 Kicsi Tibi triciklizik iciri piciri triciklin

 

Potyogó klotyó felé totyog a lotyó, de már késő, mert a rotyogó gatyóból potyog a motyó!Te gyerek! Mondd meg a te gyerekednek, hogy ne mondja többet az én gyerekemnek, hogy te gyerek. Mert ha a te gyereked még egyszer azt mondja az én gyerekemnek, hogy te gyerek, akkor az én gyerekem úgy pofon vágja a te gyereked, hogy a te gyereked soha többet nem mondja az én gyerekemnek, hogy te gyerek.  Egy icike-picike pocok pocakon pöckölt egy másik icike-picike pockot, erre a pockonpöckölt icike-picike pocok pocakon pöckölte a pocakon pöckölő icike-picike pockot. A pocakon pöckölő icike-picike pocok megdöglött. Ádám bátyám pávát látván száját tátván pávává vált! Tíz csini csízcsibe csókra csücsöríti csőrét. Kedvem kerekedett kedden kocsikázni, kocsikázás közben kocsisom karja kitörött, kérlek kedves kálmán, küldjél két kiló kámfort kocsisom kezelésére Amerika nem a jamaikaiaké, de Jamaika a jamaikaiaké.


Fetekte bika pata kopog a patika pepita kövein! Egy luxus Zsuk sluszkulcs meg még egy luxus Zsuk sluszkulcs az két luxus Moszkvics sluszkulcsAz a jó hajó ha jó a jó hajó hajóvitorlája.  Meg krinolinositalanítathatnálak  Nem mindenfajta szarka farka tarka-barka,csak a tarka-barka fajta szarka farka tarka-barkaFeleleveniteni a feleleteiteket
Átrakták raklapra  Egy icike-picike pocok pocakon pöckölt egy másik icike-picike pockot,mire a pocako pöckölt pocok jól pocakon pöckölte az icike-picike pockotMeggymag vagy, vagy vadmegymag vagy?Öcsi fogja Csöpi csöcsét,Csöpi fogja Öcsi pöcsét,kemény volt a Csöpi csöcse,felállt tőle Öcsi öcseSárga bögre görbe bögreMikor a setsuáni síncsiszoló sínt csiszol Szetsuánban.A titikaka-tavi tektikek tizenkét titkos taktikai titka! (JankaaVolt egyszer egy pici pockos pocok aki pockon pöckölte a pici pockos pocokot a pockon pöckölt pici pockos pocok vissza pöckölte pici pockos pocakotSzőrös hörcsög szörpöt szorcsög, rátörtek a heregörcsök, igyál inkább fröccsöt, ne szörpöt: nem törnek rád heregörcsök! (Sour)  Rózsaszín disznócska uzsis zacskója  Csóré csiga calán csúcsán cselleng, csalán csúcsát csipegetve fent leng, de a csalán nem tűri csóré csiga csupasz csápját megcsípi. Északamerikai Jamaikaiakkal  Cukrozott sült csibecombcsont.
 

Fekete bikapata kopog a fekete pepita patika köveken!
 

  Elkelkáposztásitottalanitottátok
 

  Egy öllel megrövidebbítednő.
 

Two witches watchs Swatch watches, wich witch watches wich Swatch watch

Csinos csíkos cincsészében cukros csirkecomb

  Sportpropaganda

Te gyerek! A te gyereked gyereke, miért mondja az én gyerekem gyerekére, hogy gyerek, amikor az én gyerekem gyereke nem is mondja a te gyereked gyerekére, hogy gyerek, hanem szépen mondja: KISFIÚ

Nem minden fajta szarka farka tarka, csak a tarka fajta szarka farka tarka.

  Különösen részegeknek: A kiskakas kikukorékolásig él.

Megrövidebbítendő
 

Osztrák osttyát osztanak Oszloban
 

Kilenc öles köles kazalLuxus Zsuk slusszkulcs  Két kék pap két képet kapMit sütsz kis szűcs? Talán sós húst sütsz kis szücs?
  Ledezodorozott luxus moszkvics kisbusz sluszkulcs.Hochgeschwindigskeitsverfolgungsjagd (németül autós üldözés)  Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért  Az ipafai papnak fapipája van, tehát az ipafai papi pipa papi fapipa.  Egy icike-picike pocok pocakon pöckölt egy másik icike-picike pockot, mire a pocakon pöckölt icike-picike pocok is jól pocakon pöckölte az őt pocakon pöckölő icike-picike pockot.Öt török öt görögöt dögönyöz örökös örömök között.  Meggymag! Szelíd meggymag vagy, vagy vad meggymag vagy?Két pék két szép kék képet kér.  Láttam szőrös hörcsögöt. Éppen szörpöt szörcsögött. Ha a hörcsög szörpöt szörcsög rátörnek a hörcsög görcsök.Piros csíkos cinkcsészében cukros csirkecomb.Jobb egy lúdnyak két tyúknyaknál.  Kelekótya kiskakas kapirgálva kukorékol a kikukorékolásáig.Te tetted a tettetett tettet? Tettetett tettek tettese Te!  Öt török, öt görögöt dögönyöz örökös örömök között.Öt ördög görget görbe úton görgő gömbbé gömbölyödött öt görögdinnyét.Ó, te köpönyeges ember, ha én téged megköpenyegesítteleníttethetnélekMár volt vagy ősz szinte, mikor egy őszinte ősz inte, legyek őszinte, ő szinte őszinteLegeslegmegengesztelhetetlenebbeiteknekKét kék kőkút körül ireg-forog törpe tarka kurta farkú török tyúk.Kerekes kerekét kereken kerekíti kerekreGyere Gyuri Győrbe, győri gyufagyárba, gyufát gyujtogatni!Fekete bikapata kopog a pepita patika kövezetén.  Ezt a tálat elkáposztásítottalanítottátok.Egy kupac kopasz kukac meg egy kupac kopasz kukac, az két kupac kopasz kukac. Két kupac kopasz kukac, meg egy kupac kopasz kukac, az három kupac kopasz kukac, Három kupac...stb.Jamaika Jamaiaké
 

 

 

 

Asztali nézet